У порту «Чорноморськ» завантажується агропродукцією третє зафрахтоване судно для Африки
Балкер Ikaria Angel, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН, прибув до порту "Чорноморськ" під завантаження 30 тис. тонн пшениці. Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.
Після завантаження продовольство буде відправлено до Ефіопії, частина населення якої, згідно з висновками ООН, знаходиться на межі продовольчої катастрофи.
"Ми розуміємо глобальну продовольчу відповідальність України перед світом, особливо перед тими країнами Африки та Азії, що знаходяться в стані гуманітарної катастрофи. Для нас максимально швидкий та ефективний процес приймання, завантаження та відправлення цих суден є беззаперечним пріоритетом", - прокоментував Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

З початку реалізації Ініціативи вже відправлено два судна, зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою. На їх борту понад 60 тис. тонн української пшениці для жителів Ємену та Ефіопії. Партнерами з ВПП буде додатково закуплено ще 190 тис. тонн зернових для подальшого експорту в країни, що потерпають від нестачі продовольства.

Це вже третє судно зафрахтоване ООН. Друге вийшло з Одещини 30 серпня. Перше судно за Всесвітньою продовольчою програмою ООН вийшло з порту «Південний» 14 серпня.

Це був балкер Brave Commander, зафрахтований Світовою продовольчою програмою ООН (WFP) із 23 тис. тонн зерна. Караван з дев'яти суден, із загальним завантаженням у 163,8 тис. тонн агропродукції, вийшов 12 вересня з портів Одеси, Чорноморська та Южного в рамках "зернової ініціативи".

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook, Telegram та Instagram, щоб бути в курсі головних подій Чорноморська.
Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
PellePelle Jacket
PellePelle Jacket
17 листопада 2023 16:45
Step into the vibrant world of <a href="https://pellepellejacket.com/">Pelle Pelle Jacket</a>
PellePelle Jacket
PellePelle Jacket
17 листопада 2023 16:46
https://pellepellejacket.com/product/pelle-pelle-picasso-plush-multicolor-leather-jacket/
tom robert
tom robert
20 січня 2024 10:14
Fashion Fixs - Where Every Rug Tells a Story, and Every Home Is a Masterpiece! ✨🏡🌟
website:https://fashionfixs.com/