П’ять великих компаній виявляють зацікавленість у концесійних проєктах у морському порту “Чорноморськ”,
Сьогодні 5 великих компаній виявляють зацікавленість у концесійних проєктах у морському порту “Чорноморськ”. Подробиці повідомив віцепрем’єр-міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на Конференції з відновлення України (URC2023) у Лондоні.
Попередньо, участь у відповідних конкурсах бажаючі компанії зможуть взяти в кінці року.
"Ми працюємо разом з IFC та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) над підготовкою концесійних проєктів. Одні з ключових – проєкти в Чорноморському порту. І вже зараз ми спостерігаємо інтерес до них із боку п’яти найбільших компаній”, – заявив Кубраков, 

Раніше повідомлялося, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) готує до передання в концесію перший і п’ятий термінали морського торговельного порту “Чорноморськ”.

Цей процес розпочався ще до повномасштабного вторгнення Росії. Підготовку ТЕО профінансує Глобальний інфраструктурний фонд, експертів і консультантів залучають ЄБРР і Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

Повідомлялося також, що зацікавленість у концесії контейнерного терміналу цього порту підтверджувала данська транспортно-логістична компанія A.P. Moeller-Maersk.

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook, Telegram та Instagram, щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 
Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!