У Зеленського оцінили готовність України до зими та можливість блекауту
Росія використовує геноцидні практики ведення бойових дій – атакує цивільне населення та критичну інфраструктуру. Однак Україна підготувалася до цьогорічної зими та захисту інфраструктури. Подробиці розповів радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.
Росія завжди має інструмент масштабно бити по цивільному населенню та критичній інфраструктурі.
"Так, ми сьогодні інакше це все сприймаємо. Не готовий сказати, що ми там тотально, стовідсотково, ідеально до всього підготувалися. Ви ж розумієте, це війна", – підкреслив Подоляк.

Однак в України є великий досвід минулого року та є певні роботи щодо захисту інфраструктури. Також для цього є додаткові можливості – збройні та інфраструктурні.

За словами радника керівника ОП, досвід диспетчеризації минулого року також дозволяє робити все, аби не було розірваної магістральної енергомережі. Так можна уникнути локальних чи глобальних блекаутів.

Якщо говорити про критичну інфраструктуру, то Росія концентрує удари по генерації, магістральній мережі та трансформаторах. Останні – дефіцитний товар. Адже ринку трансформаторів немає, а продукцію виготовляють під замовлення.

Водночас Україна говорить з партнерами щодо додаткових систем протиракетної оборони.

Уламки дронів та ракет, якими Росія постійно атакує Південь України, падають на території Румунії. Радник керівника Офісу Президента переконаний, що було б непогано, аби румуни активували 4 статтю НАТО про консультації.

Усе, щоби в рамках цих консультацій заявили про те, що необхідно збільшити спроможності української протиракетної оборони на Південному напрямку. Для того, аби на території Румунії не падали уламки чи не залітали ракети та дрони.

"Мені здається, що такі процедури вже тривають, вони запущені", – сказав Михайло Подоляк.

З одного боку Україна наголошує, що треба збільшити кількість систем протиракетної оборони. А з іншого боку, європейські країни – сусіди України – також можуть говорити про це на різних рівнях.

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook, Telegram та Instagram, щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 
Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!