Kernel придбав логістичні активи у порту Чорноморськ
Kernel інвестував у придбання логістичних активів у портах Чорноморськ і Рені для підвищення стійкості бізнесу з переробки олійних культур. Подробиці  розповів директор агробізнесу Kernel Ігор Чикін.
Kernel інвестував у придбання логістичних активів у портах Чорноморськ і Рені для підвищення стійкості бізнесу з переробки олійних культур.
«Ми взяли курс на збільшення обсягів переробки та плануємо найближчим часом завершити наш найбільший інвестиційний проект - запустити Старокостянтинівський олійноекстракційний завод. Він стане першим активом компанії на заході України та найпотужнішим серед тих, що функціонують», — повідомив Ігор Чикін.

За словами фахівця, через блокаду морських портів компанії довелося переорієнтувати логістичні потоки в напрямку західних кордонів і річкових терміналів та загалом диверсифікувати логістичні маршрути.

«Адже наявні шляхи перебувають під загрозою, зокрема річкові порти на Дунаї останні кілька місяців постійно зазнають обстрілів з боку російської сторони. Водночас економічно виправданої альтернативи морським перевезенням немає», — повідомив Чикін.

В Kernel нагадали, що за нинішніх обставин наземними та річковими шляхами Україна може вивезти лише близько 30 млн т/рік. Для порівняння, у довоєнний період об’єми експорту з України могли складати по 7 млн тонн продукції на місяць.

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook, Telegram та Instagram, щоб бути в курсі головних подій Чорноморська.
Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!