Підприємниця, яка продала мерії Чорноморська неякісні консерви, постане перед судом

Підприємниця із Чорноморська постане перед судом за постачання неякісних консервів для формування матеріального резерву. Місцевому бюджету завдано майже 1,3 млн грн збитків. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.


У квітні 2022 року в рамках програми «Про створення матеріального резерву для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій» жінка обдурила посадових осіб Чорноморської міськради та закупила у невідомого виробника 28,8 тис. банок консервів м’яса свинини з горохом для роздачі населення надзвичайних ситуацій у регіоні.

Технічні характеристики тушкованої консерви не відповідали вимогам ДСТУ, зокрема, товар не мав відповідного маркування та інформації про «дату виробництва», «дату придатності» та «вміст». У зв’язку з чим продати консерви на внутрішньому ринку України неможливо і вони підлягають утилізації.

Внаслідок таких протиправних дій місцевому бюджету завдано майже 1,3 млн грн збитків, щодо відшкодування якого прокуратурою пред’явлено позов.

Прокурори направили до суду обвинувальний акт за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

За такі дії жінці передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook, Telegram та Instagram, щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 

Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!