Нацполіція ліквідувала наркосиндикат, який «заробляв» 40 млн грн на місяць

Національна поліція затримала весь «топменеджмент» і рядових членів угруповання наркоторговців. Подробиці повідомив заступник голови Нацполіції Андрій Нєбитов.

Щомісяця злочинна організація виготовляла понад 80 кг солей Альфа-PVP та амфетаміну, а прибуток з продажів сягав 40 млн грн.

Наркокартель налагодив повний цикл виробництва та збуту психотропів в промислових масштабах. Географія наркоторгівлі Україною не обмежувалась – «товар» постачали на міжнародний ринок, до країн Євросоюзу та в Туреччину.

“В Україні злочинці збували свою продукцію за допомогою приватних логістичних компаній під вигаданими анкетними даними та особисто з рук у руки клієнтам. Транскордонний канал контрабанди організували через міжнародні вантажні перевезення. Наркотик маскували в пакети з-під харчових продуктів у потаємних місцях транспорту або дорожніх валізах. За такі послуги іноземні клієнти розраховувались криптовалютою”, - розповів Нєбитов.

Поліцейські вилучили 200 кілограмів наркотиків на суму понад 30 мільйонів гривень. Крім того, ліквідовано 5 нарколабораторій та вилучено лабораторне обладнання, зброю, набої, гранату, понад 2,5 млн гривень у різній валюті та 17 автомобілів на суму понад 800 тисяч доларів.

За рішенням суду всіх фігурантів узято під варту й поміщено до СІЗО.

“Професійна робота Департаменту боротьби з наркозлочинністю, Головного слідчого управління та Департаменту стратегічних розслідувань. Для ліквідації наркосиндикату було залучено 750 поліцейських. Ретельна та кропітка праця – дала свій результат”, - підкреслив Нєбитов.

Всього провели більше ста обшуків на території Київської, Черкаської, Сумської, Дніпропетровської та Одеської областей.


Підписуйся на "ЧІС" у Facebook та Telegram щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 

Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!