У Чорноморську затримали жінку, яка проводили російський референдум на Херсонщині

Колаборантка оформила статус переселенки та переховувалась в орендованій квартирі у Чорноморську. Про це у Facebook повідомило Головне управління Служби безпеки України в Херсонській області.

За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення росії фігурантка проживали у Бериславському районі Херсонщини.

Після захоплення регіону вона підтримали загарбників, а згодом увійшла до окупаційного «виборчкому».

У лавах псевдоустанови жінка обходила двори та закликала місцевих жителів «проголосувати за приєднання» території до складу росії.

У ході таких «візитів» фігурантку супроводжували озброєні рашисти.

У присутності загарбників колаборантка погрожувала громадянам, що виступали проти фейкового плебісциту, ув’язненням та конфіскацією майна.

За співпрацю з агресором фігурантка отримали одноразову грошову «винагороду» та можливість вільно пересуватися по території захопленої на той час громади.

Після звільнення Херсонщини жінка втекла до Чорноморська, де оформила статус переселенки та переховувалась в орендованій квартирі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили зрадниці про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вона перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмисниці загрожує до 10 років тюрми.

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook та Telegram щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 


Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!