Спортсмени з Чорноморська під керівництвом Андрія Онуфрієнка взяла участь в Спеціальній Олімпіаді

У Вінниці 4 травня відбулася Спеціальна Олімпіада України. Участь у ній взяли 60 спортсменів з десяти областей, серед них і представники нашого міста.

Спеціальна Олімпіада – це змагання для спортсменів з особливими потребами (аутизмом, синдромом Дауна та вадами розумового розвитку).

Турнір у таких категоріях, як біг, стрибки з місця, метання м'яча та естафета.

З Чорноморська своїх спортсменів привіз тренер Андрій Онуфрієнко -  учасник п'яти Паралімпійських ігор. Виступав на дистанціях 100, 200, 400 м, стрибки і дві естафети: 4 по 100 і 4 по 400. Також це був біг з перешкодами: 400 м з бар'єрами.

Закінчивши спортивну кар'єру, чоловік вирішив Чорноморську відкрити фізкультурно-спортивний комплекс "Інваспорт". З 2021 у нього почали займатися люди не лише з ДЦП, а й з іншими нозологіями.

"Це вперше, коли я вивів своїх спортсменів на обласні змагання. Я привіз двох учасників. Хлопця з синдромом Дауна та дівчину з ДЦП та розумовими вадами. Вони дуже хотіли. Такі заходи варто проводити частіше для таких людей. Коли я починав займатися спортом, то думав, кому воно треба, крім мене. Та спорт він реабілітує, об'єднує, дає стимул в житті людям. Самооцінка росте у таких людей, планка росте, вони тягнуться до нормального рівня життя, дисципліна росте. Ми готувалися плідно", — поділився Андрій Онуфрієнко з журналістами Суспільного.

Спортсмени з Чорноморська достойно представили наше місто на турнірі. Вітаємо їх, а також їхнього наставника. Нехай це буде початком важливого і надзвичайного цікавого етапу. Успіхів! 

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook та Telegram щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 

Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!