У Чорноморську загиблому Герою присвоїли звання «Почесний громадянин міської територіальної громади» (посмертно)

У вівторок, 28 травня, у Чорноморську  відбулось засідання комісії з розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Чорноморської міської територіальної громади». Подробиці повідомив мер міста Василь Гуляєв. 

На розгляд комісії винесли клопотання на присвоєння Сімдянкіну Євгену Валентиновичу звання «Почесний громадянин Чорноморської міської територіальної громади» (посмертно). Ініціатором висування була мати загиблого Героя – Сімдянкіна Валентина Сергіївна. 

«Рішення було прийнято одноголосно. За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відповідно до указу Президента України посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Пам’ять про Героїв, які віддали свої життя у бою за територіальну цілісність та незалежність України, буде жити вічно!»,  - підкреслив Василь Гуляєв.

 Євген Сімдянкін – випускник Чорноморського ліцею №1, здобув вищу освіту в Одеській державній академії будівництва та архітектури за фахом «архітектура будівель». Працював архітектором та успішно спроєктував велику кількість об’єктів, в тому числі і у рідному Чорноморську. 

Мав військове звання старший лейтенант та був командиром взводу десантно-штурмових військ. 27 лютого 2023 року при виконанні бойового завдання в районі населеного пункту Бахмут, залишаючись до кінця вірним військовій присязі, загинув. 

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook та Telegram щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 

Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!