Вищий антикорупціцний суд затвердив угоду з двома фігурантами справи порту «Чорноморськ»

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості з начальницею служби комерційної роботи, майна та оренди державного підприємства «Морський торгівельний порт «Чорноморськ» Оленою Новічковою та експозаштатним радником директора цього порту Олександром Булавченком про зловживання впливом. Таке рішення 6 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

"Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та обвинуваченою у кримінальному провадженні. Визнати винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 28 частиною 2 статті 369-2 КК України... Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та обвинуваченим у кримінальному провадженні визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 28 частиною 2 статті 369-2 КК України", – йдеться в рішенні.

Обом обвинуваченим призначили покаранням по 42,5 тисячі гривень штрафу. Також, за умовами угоди, воно зобов'язалися співпрацювати з прокурором САП та перерахувати на потреби Збройних сил України по 1 мільйон гривень кожен. Крім того, з них солідарно стягнуть 34 тисячі 322 гривень процесуальних витрат.

Нагадаємо, 1 травня на Одещині детективи НАБУ повідомили про підозру трьом особам. Їх звинувачують в одержанні хабаря у 12 мільйонів гривень.

Правоохоронці встановили, що два працівники ДП МТП "Чорноморськ", один з яких є начальником служби правового забезпечення, а інший — колишній радник директора, у жовтні 2020 року запропонували директорці за 12 мільйонів гривень вплинути на керівника порту, щоби той уклав договір про відступлення приватному підприємству права вимоги.

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook та Telegram щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 


Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!