На Одещині затримали рекордну партію ухилянтів: близько 100 чоловіків намагалися на автобусах виїхати за кордон

Близько 100 чоловіків призовного віку на мікроавтобусах намагалися незаконно перетнути кордон Одеської області та невизнаного Придністров'я. Подробиці повідомили у Держбюро розслідувань.

Чотири автобуси з 47 ухилянтами зупинили неподалік від кордону у Подільському районі. Решта рухалися в тому ж напрямку, але ще не встигли досягти точки збору.

У Держприкордонслужбі зазначили, що це найбільша кількість втікачів, яких одночасно затримували біля кордону. Затримано чоловіків із Київської, Харківської, Дніпропетровської, Рівненської, Миколаївської, Херсонської та Одеської областей.

Автобуси їхали кортежем у супроводі позашляховика, водій і пасажир якого були організаторами схеми. Пасажири автобусів проїхали близько 100 кілометрів, сидячи на матрацах на підлозі.

Кожен з ухилянтів заплатив від п'яти до 18,5 тисяч доларів. Гроші перераховували на криптогаманці. Дехто віддав усю суму одразу, а дехто лише половину, як передоплату. Таким чином, організатори трафіку заробили близько мільйона доларів.

Щодо ділків відкрили кримінальне провадження за 332-ю статтею Кримінального кодексу України (незаконне переправлення людей через держкордон). Їхнім клієнтам виписали протоколи за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (спроба незаконного перетину кордону).

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook та Telegram щоб бути в курсі головних подій Чорноморська.

Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!