Концерти, кіно, книжки і воркшопи: повна програма ВиделкаFest у Чорноморську

25-28 липня у Чорноморську пройде вже другий некомерційний фестиваль української культури ВиделкаFest. Чого очікувати від масштабної культурної події, розповіли її організатори.

Назва фестивалю походить від першого місця проведення — у селі Вилкове на Одещині.

“Це – злий фестиваль з донецького окопу, який відбувся не завдяки, а всупереч місцевим “царькам”. Я сиджу на позиціях, читаючи сотні відгуків про триденний фестиваль української культури ВиделкаFEST, який щойно відгримів у Вилковому: усі вони схвальні, кожен з них змушує серце радіти. У нас все вийшло", - пише головний організатор та ідейний натхненник фестивалю Сергій Гнезділов.

Цього року фестиваль перенесли до Чорноморська, проте його головна ідея не змінилась. Гасло цьогорічної ВиделкаFEST — “Пам'ятай, борись, плекай.”

Програма Виделки — це живі виступи українських артистів та артисток, показ українського кіно просто неба, поетичні читання, дискусії, презентації книжок та воркшопи від українських майстринь. Ідея фестивалю полягає у тому, щоби привезти якісну українську культуру на Одещину.

Вхід на фестиваль вільний, проте організатори закликають заповнювати форму учасника перед приїздом та підтримувати ВиделкаFest вільним донатом на потреби фестивалю та майбутні події.

Тож чого чекати від чотириденного фестивалю?

Літературна програма

У рамках літературно-дискусійної програми фесту виступатимуть найкращі українські письменники та поети — Ярина Чорногуз, Вахтанг Кіпіані, Артем Чех, Мар'яна Савка та інші.

26 липня, 14:15 — Розмова про пам'ять з представниками некомерційних фестивалів, за участі члена Правління “Відродження” Аліма Алієва та менеджерки Фонду Радослави Кабачій.

27 липня, 13:00 — дискусія “Коли війна у твоєму домі: як наші міста змінюються у книжках та житті”, за участі голови Правління Володимира Єрмоленка та Аліма Алієва.

27 липня, 15:30 — “Одещина: де ми є у куди ми йдемо?”, за участі Радослави Кабачій.
28 липня, 18:15 — “Свідчення. Пам'яті Вікторії Амеліної”, за участі Єрмоленка, Алієва та Кабачій.

Кіно програма

Учасників фестивалю чекатиме окрема кіносцена, де проходитимуть кінопокази та зустрічі з українськими режисерами. В програмі кіносцени — “Ми не згаснемо” Аліси Коваленко, “Я і Фелікс” Ірини Цілик, “Сірі бджоли” Дмитра Мойсеєва та “20 днів у Маріуполі” Мстислава Чернова.

Крім перегляду кіно на кіносцені можна буде послухати про воєнну документалістику, екранізацію українських книжок та поспілкуватись з авторами і авторками сценарії і першоджерел.

Музична програма

Жоден літній фестиваль не може пройти без музики, і ВиделкaFest не виняток. Музична сцена відкриється 26 липня і збере таких виконавців, як Христина Соловій, Vivien Mort, Пиріг і Батіг, Гейтспіч та інших. Усі концерти проходитиму після 17:00, тож не варто переживати за спеку.

Програма воркшопів

26 липня – 28 липня на Виделці також можна буде відвідати воркшопи — від студії мозаїки “Цілісно” та воркшоп з документування російського вторгнення від Сергія Коровайного, українського фотожурналіста, який розкаже про свій особистий досвід.

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook та Telegram щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 


Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!