На Одещині судитимуть 3 чоловіків за торгівлю людьми

До суду в Одесі передали справу про торгівлю людьми. Подробиці повідомили в пресслужбі ГУНП в Одеській області.

Житель  Одеси та двоє його знайомих шукали на вулицях міста людей без постійного місця проживання та вербували їх для жебракування. Далі цих людей утримували в підвалі орендованого будинку і забороняли самостійно покидати приміщення. При спробі втекти — застосовували до них психологічний тиск та фізичну силу.

"Вранці завербованих громадян на автомобілі відвозили у громадські місця з великим скупченням людей, саджали в інвалідні візки, і до вечора вони жебракували. Впродовж усього дня за "працівниками" спостерігали, а ввечері забирали у них всю "виручку" та відвозили до підвалу", — зазначено у повідомленні поліції.

Про розкриття цієї схеми у поліції повідомили 16 лютого. Слідству було відомо про дев’ятьох потерпілих, на кожному з яких затримані щодня заробляли до 1000 гривень. Одесита та двох його знайомих тоді затримали.

Наразі чоловікам висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 149 КК України. Обвинувальний акт скерували до суду. Їм загрожує від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook та Telegram щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 

Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!