На Одещині затримали соратницю Шарія, яка намагалась "зірвати" мобілізацію в Україні

Правоохоронці затримали мешканку Миколаєва, якіу підозрюють у перешкоджанні ЗСУ та інформаційній діяльності на підтримку держави-агресора. Подробиці повідомили в СБУ.

Жінка входила до “активу” забороненої партії Шарія та мала співпрацю з російською розвідкою. Вона адмініструвала Телеграм-канал за вказівкою ворога, в якому дискредитувала призов на військову службу у ЗСУ та закликала українців ухилятися від мобілізації. Крім того, вона популяризувала кремлівський режим та окупаційні угруповання, які воюють проти нашої держави.

Також повідомляється, що колаборантка підтримувала зв’язок з окупантами через своїх батька і брата, які обидва виїхали до росії ще до початку повномасштабного вторгнення РФ і добровільно приєдналися до місцевої “філії” окупаційного МВС рф після захоплення лівобережжя Херсонщини.

Відомо, що перед публікацією деструктивного контенту фігурантка погоджувала його з представником російської спецслужби, а також отримувала перелік актуальних тем, які мала “підсвічувати” через підконтрольний інформаційний ресурс. За співпрацю з окупантами їй виплачувався “гонорар”.

Наразі затримана перебуває під вартою та їй загрожує до 12 років тюрми за двома статтями КК України: ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook та Telegram щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 


Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!