Двох жителів Чорноморська затримали за торгівлю наркотиками, серед них неповнолітній хлопець

Жителька Чорноморська втягнула неповнолітнього хлопця у наркозлочинну діяльність Подробиці повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.  

Під час патрулювання Чорноморська у комендантську годину правоохоронці  зупинили 17-річного місцевого жителя. У ході спілкування з молодиком, його поведінка викликала підозру. Поліцейські провели поверхневий огляд речей юнака і виявили в сумці заборонені в обігу речовини.

Зокрема, у нього вилучили більше пів сотні пакуночків з особливо небезпечними психотропними речовинами та наркотичними засобами – PVP, МДМА й канабіс, а також липкі стрічки, ваги, гирі, порожні зіп-пакетики.

За місцем проживання хлопця провели обшук, у ході якого було знайшли аналогічні психотропи та наркотики, електронні ваги й мобільний телефон з інформацією, що мав інтерес для слідства.

Поліцейські з'ясували, що заборонені в обігу речовини придбала 19-річна знайома хлопця і передала йому. З дівчиною останній познайомився в компанії друзів, і вона запропонувала йому спільну «роботу», яка полягала у збуті наркотиків та психотропів. Зловмисниця забезпечувала неповнолітнього спільника «товаром», а він фасував його і мав збувати шляхом «закладок».

Хлопця затримали в порядку ст. 208 КПК України, а дівчину встановили вранці того ж дня. За її місцем проживання провели санкціонований обшук, під час якого вилучили психотропну речовину PVP, яку вона залишила для власного вживання.

Усі вилучені речовини поліцейські скерували на експертизу і підтвердили їх походження та вагу, що склала майже 200 грамів.

На час слідства суд обрав юнакові запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а дівчині – тримання під вартою з правом внесення застави, яким вона скористалась.

Фігурантам висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 307 КК України. Залежно від скоєного кожним правопорушником, мова йде про незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів і психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб, зокрема повторно. А дівчині, окрім цього, ще й за ч. 1 ст. 304 ККУ (втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність) та ч. 1 ст. 309 ККУ (незаконне придбання, зберігання психотропних речовин без мети збуту). 

За скоєне правопорушникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook та Telegram щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 

Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!