Мер Чорноморська розповів про ситуацію зі світлом у місті

16 липня у Чорноморську пройшла апаратна нарада, головним питанням якої стала ситуація з електроенергією у місті. Деталі повідомив мер міста Василь Гуляєв. 

На сьогодні всі підприємства, установи та заклади Чорноморської міської ради працюють у штатному режимі. Чимало нарікань у мешканців міста викликають діючі графіки відключень електроенергії. 

«Вже підготовлено звернення міської ради до ДТЕК щодо не відключення або зменшення часу відключення електроенергії в багатоповерхових житлових будинках, які не підключені до газопостачання та знаходяться на території громади. Вкотре хочу зазначити, що не міська влада вирішує, яку підстанцію чи вулицю відключати. Все залежить від навантаження на лінію. Оператор енергосистеми бачить карту і, якщо відбувається перевантаження на якійсь лінії, він її просто вимикає. Ймовірність вимкнення також залежить від черговості ліній. Так, лінії, які живлять об’єкти критичної інфраструктури, вимикають в останню чергу. При цьому треба розуміти, що на такій лінії може бути кілька сотень приватних абонентів і лише один чи два об’єкти критичної інфраструктури. Екстрені відключення робляться для того, щоб розвантажити енергосистему. Енергетики діють по ситуації, намагаючись зменшити тривалість відключень», - підкреслив Василь Гуляєв.

Крім цього, у громаді введені заходи щодо заощадливого використання та економії електричної енергії. Місто дотримуватиметься режиму економії використання вуличного освітлення, скоротивши його до 30% завдяки зменшенню кількості увімкнених вуличних ліхтарів.

Підписуйся на "ЧІС" у Facebook та Telegram щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 

Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!