Кому скасують виплати ВПО у 2024 році: хто та чому може залишитися без допомоги

Мільйони українців від початку повномасштабного вторгнення втратили свої домівки та стали вимушено переміщеними особами. Тим, хто оформив статус ВПО, держава виплачує фінансову допомогу.

ВПО отримують 2000 грн, а діти або люди з інвалідністю — 3000 грн. Утім, у 2024 році деяким переселенцям скасують виплати.

У Мінсоцполітики повідомляють, що всім ВПО, які звернулися за виплатами після 1 серпня 2023 року, фінансова допомога буде подовжена ще на півроку. Перший період півроку виплати у них закінчується 31 січня 2024 року. Після автоматичного продовження вони отримуватимуть кошти ще шість місяців, починаючи з 1 лютого 2024 року.

Під час нарахування допомоги враховується постійне перебування людини в Україні, але не у рідному місті, та її матеріальний стан.

У 2024 році допомогу автоматично продовжать для українців, чий майновий стан потребує додаткової підтримки, й скасують для осіб, чий матеріальний стан дозволяє здійснювати суттєві витрати без допомоги держави.

Грошові виплати не продовжуватимуть для осіб, які перебувають за кордоном понад 30 календарних днів поспіль без обґрунтованих та документально підтверджених причин.

Якщо людина виїхала за кордон через службове відрядження, лікування, реабілітацію, стажування чи оздоровлення дітей вона зможе отримувати виплати. Але це треба підтвердити документально.

Також виплати не отримуватимуть люди, які перебувають в місцях позбавлення волі чи були засуджені за колабораціонізм, а ще ті, які повернулися до покинутого місця проживання.

Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!