Правоохоронці підозрюють голову Одеської облради Діденка в незаконному збагаченні на 17 млн гривень

НАБУ та САП проводять обшуки у посадовців Одеської обласної ради. Йдеться про голову Григорія Діденка та його радницю Лілію Томашевську. Причиною обшуків стали підозри в корупційних схемах, пов’язаних із реставрацією Одеського обласного лікувально-фізкультурного диспансеру.

За даними місцевих  ЗМІ, причиною обшуків, які відбулися вранці 29 серпня у голови Одеської обласної ради та голови регіональної організації партії «Слуга народу» Григорія Діденка, стала справа про незаконне збагачення.

Як повідомляє «Думська», йдеться про іномарки Audi Q8 і Mercedes-Benz C200. Обидві 2021 року випуску й оформлені на родичів. Також у списку є годинник Hublot і кошти, отримані від купівлі-продажу сільгосппродукції та від підрядника, який виконує роботи за бюджетні гроші.

На думку детективів, згідно з офіційними джерелами доходи Діденка та його сім'ї могли з 2020 року скласти 7,5 млн гривень, а в реальності їх підозрюють у збагаченні на 24,3 млн гривень, що на 16,9 перевищує задекларовані кошти.

Нагадаємо, 21 червня під час сесії депутати проголосували за підвищення заробітної плати голові облради Григорію Діденко та працівникам апарату обласної ради.

Підписуйся на "ЧІС" у FacebookTelegram та Instagram, щоб бути в курсі головних подій Чорноморська. 

Ctrl
Enter
Помітили помилку?
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Коментарі

Мінімальна довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!